Maramures: Sistemul de programari online la 10 zile de la lansare

Acum o saptamana anuntam lansarea platformei de programari online pentru serviciile de examinare permis auto, preschimbare permis, inmatriculari si pasapoarte pentru Institutia Prefectului – Judetul Maramures (www.prefecturamaramures.ro/programari/). Platforma a fost implementata gratuit de catre Wise Company pentru institutie, aceasta fiind o rezolvare a problemei bonurilor de ordine si a cozilor zilnice din fata instiutiilor care furnizeaza serviciile amintite.

Am hotarat ca la 10 zile de la lansare sa facem o mica analiza a modului in care a fost folosita platforma si a rezultatelor pe termen scurt pe care care le-a avut implementarea acesteia.

In urma analizei Wise Company am observat ca platforma a fost accesata, in cele 10 zile de la lansare, de peste 8000 de persoane. Din cele 8000 de persoane care au accesat sistemul, peste 63% au fost utilizatori care l-au accesat folosind un telefon sau o tableta si doar 37% au folosit un sistem de tip desktop.

Din numarul total al celor care au vizitat platforma, peste 6000* de persoane (75% din numarul total de vizitatori) au facut si o programare pentru serviciile pasapoarte, examinare auto, preschimbare permis sau inmatriculari. Numarul celor care au facut o programare este calculat pe baza numarului de zile ocupate de la lansare pana la prima zi disponibila pentru o noua programare si nu al numarului de oameni care s-au prezentat deja la un ghiseu cu o programare.

Mergand mai departe cu analiza putem oberva ca cel mai solicitat serviciu dintre toate este cel de inmatriculari auto (peste 2500 de programari existente) fiind urmat de cel pentru examinarea auto (peste 1700), preschimbare permis si pasapoarte.

Sistemul folosit de catre Institutia Prefectului a fost lansat initial intr-o varianta pe care sa o putem adapta pe parcurs incat sa se poata introduce noi servicii pentru care sa fie disponibila programarea online.

*Datorita faptului ca Wise Company nu are acces la bazele de date ale institutiei, numarul de programari este calculat in funcţie de numarul de zile ocupate deja si in funcţie de numarul maxim de bonuri de ordine care se pot elibera zilnic pentru fiecare Serviciu in parte.

1 Comment

  1. Muresan Marius Viorel

    Buna ziua , am folosit cu succes serviciile oferite de dvs prin sistemul de programari online.Doresc sa va propun sa luati in considerare si urmatorul aspect referitor la faptul ca nu toti dintre solicitantii acestor servicii avem posibilitatea sa ne prezentam in palierul orar de dimineata.Ziua de joi este cea in care exista program si dupa amiaza respectiv orele 18.00 ( ultima preluare ) . As fi dorit sa pot face rezervarea in intervalul 17.00 – 18.00 si se pare aceasta optiune nu e valabila.Va multumesc !

Leave a Reply